MUSIK - EN VIKTIG DEL AV MITT SKAPANDE

Jag har alltid sysslat med musik. Redan i gymnasieåren tog jag anställning som dansare och korist på Musikteatern i Värmland. Under mina år i Stockholm försörjde jag mig som gatumusikant på somrarna. När jag fyllde 50 bestämde jag mig för att satsa på musiken fullt ut och bildade bandet Sjömila.  Det blev starten på något som blev så mycket större an jag någonsin kunnat drömma om. Redan efter första året blev Sjömila utnämda till "Månadens osignade band" av tidningen Gaffa. Vi fick Tv-tid på TV4 och blev omnända av ingen mindre än popproffesorn Jan Gradvall i TV 4 Nyhetsmorgon. I Januari släppte vi låten "Tillsammans" med artisten Tommy Nilsson.

Tillsammans - Official Music Video/ Sjömila feat Tommy Nilsson


Den här musikvideon är gjord som ett samarbete med "Samverkande Sjukvård". Låten är skriven av Ulf Michal och dedikerad till alla de sjuksköterskor som har kämpat och kämpar i sin profession under denna svåra Covid-19 period. Artisten Tommy Nilsson ställde också upp för ändamålet och gör en sånginsats i låten.

Kom vinterstorm - Sjömila official musicvideo


Låten fick 2018 av tidiningen GAFFA utmärkelsen "Månadens bästa osignade band"

Ditt huvud mot min arm/ Sjömila official musicvideo


Låten skrev Ulf som en dedikering till sin systerdotter Lilly, som gick bort alldeles för ung, i en ålder av 22 år.

Fallit / Official music video by Sjömila


"När vi fallit mot botten" lyder refrängen och det syftar på hur Ulf själv lyckats ta sig igenom många år av mörker och olycka. Men den går också självklart aplicera på något helt annat, som tex hur världen ter sig både i miljöaspekt eller politiskt.

 
 
Fotograf
Artist/ Musiker
Föredragshållare
Skådespelare
Regissör
Annat